Labels

vrijdag 15 maart 2013

Appel-Bramen cake

Dit is mijn 'all time favorite' in de zomer zodra ik weer verse bramen kan plukken (pikken) bij de buren van mijn ouders. De cake is heerlijk smeuïg en zoet en de bramen geven een zurige tegenhanger. Echt een goddelijke combinatie. De bovenkant van de cake bestaat uit kaneelkruim die zoet en knapperig is. De cake is ook prima te maken in de winter, ik gebruik dan bramen uit het vriesvak.


Boodschappenlijst:
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram roomboter
  • 175 gram rietsuiker
  • theelepel kaneel
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 appel geraspt
  • 1 sinaasappelschil geraspt
  • 2 eieren
  • 250 gram bramen (diepvries of vers)
  • Cakevorm
Tijd:     50 minuten baktijd en 20 minuten bereidingstijd
Kosten: € 3,40 per cake 

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in. Doe de bloem, boter en rietsuiker in een kom en meng het deeg met je vingers tot er een soort kruim ontstaat. Schep ongeveer 6 eetlepels van het kruim in een aparte kom en bewaar voor straks. 
  2. Rasp de appel grof en meng met de eieren en de sinaasappelrasp. Roer het mengsel door het kruim. Schep driekwart van de bramen door het beslag. Schenk het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. 
  3. Meng de bruine suiker en de kaneel door de apart gehouden kruimels. Strooi de laatste bramen over het beslag en dek toe met de kruimels. leg een vel aluminiumfolie over de vorm zodat het kruim niet te bruin wordt. 
  4. Bak de cake 50 minuten in het midden van de oven en laat hem goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. 
Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten