Boodschappenlijst:
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 175 gram roomboter
- 175 gram rietsuiker
- theelepel kaneel
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 appel geraspt
- 1 sinaasappelschil geraspt
- 2 eieren
- 250 gram bramen (diepvries of vers)
- Cakevorm
Tijd: 50 minuten baktijd en 20 minuten bereidingstijd
Kosten: € 3,40 per cake
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in. Doe de bloem, boter en rietsuiker in een kom en meng het deeg met je vingers tot er een soort kruim ontstaat. Schep ongeveer 6 eetlepels van het kruim in een aparte kom en bewaar voor straks.
- Rasp de appel grof en meng met de eieren en de sinaasappelrasp. Roer het mengsel door het kruim. Schep driekwart van de bramen door het beslag. Schenk het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
- Meng de bruine suiker en de kaneel door de apart gehouden kruimels. Strooi de laatste bramen over het beslag en dek toe met de kruimels. leg een vel aluminiumfolie over de vorm zodat het kruim niet te bruin wordt.
- Bak de cake 50 minuten in het midden van de oven en laat hem goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten