Labels

vrijdag 6 december 2013

Speculaasparfait

Ja het Kerstdiner staat al weer bijna voor de deur dus de voorbereidingen staan weer in de steigers. Ik heb voor het eerst een speculaasparfait gemaakt. hmmmm... Heerlijk, en gemakkelijk een paar dagen van te voren te maken. Toppertje voor kerst dus.

Boodschappenlijstje:

  • 4 eieren, gesplitst
  • 100 gram speculaas in kruimels
  • Paar speculaasjes extra voor extra brokken
  • 175 gram suiker
  • 5 gram speculaaskruiden
  • 250 ml slagroom


Bereiding:


  • doe de eierdooiers met 20 gram suiker in een steelpannetje. Warm het mengsel 'au bain marie' al kloppend op tot 65 graden. (gebruik een thermometer). Laat afkoelen
  • klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf. 
  • Klop de slagroom met de speculaas kruiden stijf en voeg de kruimels toe.
  • Meng alles door elkaar met een spatel zodat het luchtig blijft. 
  • Voeg als laatste de brokken toe terwijl je het mengsel in een siliconen cakevorm stort. 
  • Laat alles minstens 24 uur bevriezen voor het serveren.
Eet smakelijk!

Ik twijfel nog wat ik erbij ga serveren, misschien is dit een idee: http://www.boodschappen.nl/recepten/gepocheerde-peer-met-karamelsaus-en-amandel/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten