Boodschappenlijstje:
- 4 eieren, gesplitst
- 100 gram speculaas in kruimels
- Paar speculaasjes extra voor extra brokken
- 175 gram suiker
- 5 gram speculaaskruiden
- 250 ml slagroom
Bereiding:
- doe de eierdooiers met 20 gram suiker in een steelpannetje. Warm het mengsel 'au bain marie' al kloppend op tot 65 graden. (gebruik een thermometer). Laat afkoelen
- klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf.
- Klop de slagroom met de speculaas kruiden stijf en voeg de kruimels toe.
- Meng alles door elkaar met een spatel zodat het luchtig blijft.
- Voeg als laatste de brokken toe terwijl je het mengsel in een siliconen cakevorm stort.
- Laat alles minstens 24 uur bevriezen voor het serveren.
Eet smakelijk!
Ik twijfel nog wat ik erbij ga serveren, misschien is dit een idee: http://www.boodschappen.nl/recepten/gepocheerde-peer-met-karamelsaus-en-amandel/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten