Labels

zaterdag 16 maart 2013

Chocolade Pavlova


Een overheerlijke chocolade Pavlova. Het kost even tijd maar het is in principe gemakkelijk te maken, smaakt heerlijk en het ziet er prachtig uit.

Boodschappenlijstje:

4 eiwitten
200 gram fijne suiker
2 theelepels azijn
1 theelepel maïzena
2 eetlepels cacao (gezeefd)
50 gram geraspte pure chocolade (houdt wat over voor de garnering)
250 ml slagroom
zakje vanillesuiker
Doosje frambozen (of ander rood fruit naar keuze)

Baktijd: 90 minuten, 60 minuten afkoeltijd en 20 min bereidingstijd
Kosten:

Bereiding:

Warm de oven voor op 160 graden.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom (ontvet voor de zekerheid met wat citroensap) in ongeveer 10 minuten stijf en glanzend.
Voeg beetje bij beetje de suiker toe aan het mengsel tijdens het kloppen en voeg als laatste de azijn, maïzena, cacao en geraspte chocolade toe aan het mengsel en meng met een spatel. Pas op dat je niet te veel roert want dan haal je de luchtigheid uit het beslag.
Stort het beslag op een met bakpapier bekleed ovenplaat en vorm een cirkel.
Zet de Pavlova in de oven en zet de temperatuur meteen terug naar 120 graden en bak de taart in 90 minuten gaar.
Zet de deur van de oven op een kleine kier en laat de Pavlova langzaam (een uur of langer) in de oven afkoelen.

Plaats de afgekoelde Pavlova voorzichtig op een bord en verdeel de opgeklopte slagroom met vanillesuiker erover. Maak af met de frambozen en de overgehouden chocoladerasp.

Eet smakelijk!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten