Labels

dinsdag 19 maart 2013

Komkommersoep

Dit is mijn favoriete soep! (voor 4 personen) De toevoeging van de Boursin maakt een heerlijk smakelijke soep. Super gemakkelijk te maken.

Boodschappenlijstje:
  • 1 Bouillonblokje
  • 2 komkommers 
  • Dille, gedroogd of vers
  • 2 tenen knoflook
  • Klein pakje Boursin kruidenkaas
  • 4 Sjalotjes
Bereidingstijd: 40 minuten

Bereiding:
  • Zet een grote pan met een halve liter water en een bouillonblokje op een laag vuur en laat het water warm worden. Haal het vel van de komkommers en snij ze in blokjes. Snipper de knoflook en de sjalot en fruit deze aan in een pan met olijfolie. 
  • Voeg de komkommer toe met wat peper en zout en laat op middelmatig vuur 10 minuten zacht worden. Doe de komkommer in de soeppan en zet het vuur hoger zodat het gaat koken. Zet het vuur lager en doe de deksel op de pan, laat 20 minuten zachtjes koken. 
  • Laat de soep iets afkoelen en voeg de Boursin kaas toe. Maak met een staafmixer een gladde soep en voeg eventueel wat extra water toe als de soep te dik is. Voeg als laatste de dille toe. 
Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten