Labels

zaterdag 31 augustus 2013

Aardbeien tiramisu

Voor de BBQ van de zomer heb ik dit overheerlijke toetje gemaakt voor mijn gasten. Je hebt een grote schaal nodig voor zo'n 8 a 10 mensen. Door de mascarpone en de slagroom is het een relatief zwaar toetje.

Boodschappenlijstje:

  • 500 gr mascarpone
  • 500 ml slagroom
  • 2 vanillestokjes
  • 200 gr poedersuiker
  • 500 gr aardbeien (voor de vulling)
  • overig rood fruit naar keuze voor de topping
  • pak lange vingers
  • klein flesje zoete witte wijn


Bereiding:


  • Roer de mascarpone los met de poedersuiker, vanillemerg en 2 eetlepels witte wijn. Klop de slagroom apart stijf en roer voorzichtig door de mascarpone. Pureer de aardbeien met wat poedersuiker.
  • Bedek de bodem van de schaal met lange vingers (een laag) en besprenkel met de witte wijn. Verdeel de helft van de mascarpone/slagroom over de vingers. Maak de volgende laag met de gepureerde aardbeien en verdeel de rest van de lange vingers. Verdeel het laatste gedeelte mascarpone/slagroom over de schaal en versier met rood fruit naar keuze. 
  • Zet tenminste 2 uur in de koelkast en besprenkel met poedersuiker vlak voor het serveren. 
Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten