Boodschappenlijstje:
- 500 gr mascarpone
- 500 ml slagroom
- 2 vanillestokjes
- 200 gr poedersuiker
- 500 gr aardbeien (voor de vulling)
- overig rood fruit naar keuze voor de topping
- pak lange vingers
- klein flesje zoete witte wijn
Bereiding:
- Roer de mascarpone los met de poedersuiker, vanillemerg en 2 eetlepels witte wijn. Klop de slagroom apart stijf en roer voorzichtig door de mascarpone. Pureer de aardbeien met wat poedersuiker.
- Bedek de bodem van de schaal met lange vingers (een laag) en besprenkel met de witte wijn. Verdeel de helft van de mascarpone/slagroom over de vingers. Maak de volgende laag met de gepureerde aardbeien en verdeel de rest van de lange vingers. Verdeel het laatste gedeelte mascarpone/slagroom over de schaal en versier met rood fruit naar keuze.
- Zet tenminste 2 uur in de koelkast en besprenkel met poedersuiker vlak voor het serveren.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten