Labels

maandag 18 maart 2013

Flatbread (Pizza)

Een flatbread is eigenlijk gewoon een pizza. Bij dit gerecht maak ik alles zelf, het deeg, de saus etc.
Je kan eindeloos variëren met de ingrediënten op de pizza zelf. Een pizza is voor 2 personen genoeg.

Boodschappenlijstje:


  • Half zakje gedroogde gist (a 7 gram)
  • 1 tl rietsuiker
  • 200 gram bloem
  • 50 gram griesmeel
  • bakje cherrytomaten aan de tak
  • halve rode peper
  • 1 teen knoflook
  • klein sjalotje
  • paar blaadjes verse koriander
  • 1 avocado
  • Halve rode paprika
  • zakje rucola
  • 100 gram garnalen

Kosten € 5 euro
Oventijd: 15 minuten, rijzen 1,5 uur en 15 minuten bereiding

Bereiding:


  • Doe de gist en suiker in een kom en schenk er 170 ml lauw water bij, roer en laat een paar minuten staan. Voeg de bloem griesmeel en een theelepel zout aan het mengsel toe. Mix met deeghaken het deeg in 3 minuten elastisch. Laat het deeg een uur rijzen op een warme en tochtvrije plek. Kneed opnieuw het deeg kort en laat weer 20 minuten rijzen. 
  • Verwarm de oven voor op 250 graden. Pureer met een staafmixer een paar cherrytomaten, de ui, de knoflook, rode peper en de koriander met wat zout en peper. Rol het deeg uit op een met papier beklede bakplaat, voeg wat bloem toe als het plakt. 
  • Smeer het deeg in met de tomatensaus en laat ongeveer een centimeter van de rand saus-vrij. Leg de garnalen op het deeg. Bak de pizza in 15 minuten in het midden van de oven. Bekleed na het bakken met rucola, verse tomaat, paprika en avocado. 
  • Heerlijk met een kop soep.
Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten